image
image


Så här monterar du din BT50QT-9


1. Start
Börja med att ta bort ramen. Längst bak på ramen sitter centralstödet, ta bort det. På ramen sitter även framdäcket. Låt mopeden stå kvar på bottenplattan. Töm sadeln på innehåll. Följande ska finnas: framskärm, däck, backspeglar, batteri, centralstöd, matta, packbox samt hållare, framhandtag (vänster), kickstart, svart påse med verktyg, påse med pipett och små skruvar.

2. Montering av centralstöd
Ta bort mopeden från bottenplattan. Montera centralstödet och ställ mopeden på det. Vänta med att montera fjädrarna som medföljer.

3. Montering av styre
Ta bort framkåpan och sätt på styret på styraxeln. Ta bort gummit som skyddar styret och trä sedan styret på axeln. Sätt fast bulten framifrån och muttern bakifrån. Den formade brickan ska sitta på bulten.

4. Koppla ihop elkablarna
Följ färgmarkeringarna på respektive elkabel.

5. Montering och syresättning av batteriet
Börja med att syresätta batteriet. Ta bort skyddstejpen – akta dig för syran! Ställ batteriet på golvet och drag tejpen från syrabehållaren och tryck den på batteriet, knacka försiktigt på baksidan av syrabehållaren så att det går hål i folien. Stick ett hål på ovansidan av syrabehållarna så syran rinner ner. Sätt batteriet i hålet på golvplattan. Den röda kabeln ska till + och den gröna till - . Därefter spänner du fast batteriet med klämman och skruvarna. Nu kan du skruva dit bottenplattan och trycka dit mattan. Dags att testa elsystemet. Vrid nyckeln och starta (glöm ej hålla in handbromsen).

6. Framdäck
Börja med att ta bort bromsoket från framgaffeln. Montera distansen på skivbromssidan. På andra sidan monterar du hastighetshuset. Sätt hjulet på plats och för i hjulbulten och dra åt muttern. Sätt tillbaks oket. Tips: pressa isär bromsklossarna innan du trär över oket på skivan. Om du satt bromsklossarna rätt ska hjulet kunna snurra nu.

7. Framkåpa och framskärm
Tänk på att överdelen av framskärmen kommer i rätt spår.

8. Kickstart och packbox
Börja med att montera kickstarten. Nu kan du montera pakethållaren. Skruvar och fästen för packboxen finns i boxen.

9. Centralstödets fjädrar
Nu sätter du fast fjädrarna på centralstödet. Du kan behöva en mejsel till hjälp.

Att tänka på:
- mopeden går ej att starta om sidostödet är nerfällt
- pipetten som medföljer är till för att skapa vakuum i bensinslangen från förgasaren. Under plasten på sadeln finns det anvisningar.

Lycka till!

 

image
image
image